Storytelling

Storytelling bygger alltid på sanningen. Men, det viktiga är budskapet man vill framföra och att det väcker rätt känsla. Berörda personer och historiens ordning kan därför komma att ändras. Vissa händelser kan lyftas, medan andra får passera obemärkt. Detta för att skapa rätt dramaturgi.
 

Storytelling lämpar sig bra inom följande områden:

 

1. Ge en företagspresentation

2. Ge en produkt- eller tjänstepresentation

3. Presentera företagaren och medarbetare

4. Stärka varumärken

5. Lätta upp faktatung information på ett sätt som underhåller och intresserar läsaren.

 

Jag erbjuder bl.a. textpaket till hemsidor innehållandes företagspresentation, presentation av VD:n och medarbetare samt produkt- /tjänstepresentation.

 

Här kan du även gå hjälp med att arbeta fram ledord, färger och få en skräddarsydd logga av en professionell art director.

 

 

Arbetsprover:

 

Det finns något fint och eget hos varje individ. Som den människoälskare jag är strävar jag alltid efter att se det vackraste hos var och en. Inte bara i det yttre, utan även i sinnet. Jag kallar detta att hitta en annan människas riktiga skönhet. En mix mellan utseende, personlighet och själ. Det är just detta jag vill bevara på bild. Ett foto blir ett redskap för att kunna visa omvärlden hur just ditt fysiska, personliga och själsliga fingeravtryck ser ut. Jag står för utrustningen och 30 års erfarenhet. Du står för dig själv.

1964 föddes jag i Kalix. Jag växte upp bland björnar, på löjrom och med jantelag. Björnarna lärde jag mig att hantera, löjrommen njöt jag av, och jantelagen använde jag senare som språngbräda för att våga leva min dröm. Drömmen om att bli fotograf.

18 år gammal flyttade jag till Luleå och startade min egen fotostudio. Shay Foto rymdes i en källarlokal och när mina kompisar gick på krogen en fredag kväll, stod jag oftast i mörkläggningsrummet i ljuset av röda mörkläggningslampor till doften av framkallningsvätskor. Jag köpte film på metervara och framkallade negativen själv. För mig var detta både romantik och spänning. Men det var svårt att försörja sig på, så jag jobbade extra med att tillverka personaltidningen till hamburgerkedjan MAX.   

Några år senare startade jag Shay Models med två vänner och gjorde visningar i Norrbotten. Jag bestämde mig för att flytta till Stockholm. Det vara dåligt med björnar och jantelag i den stora staden. Men löjrommen var lika god som i Karlix så jag började känna mig som hemma ganska fort.

Med mina tidigare erfarenheter av att arrangera modellvisningar, såg jag att det fanns ett behov även här. Jag kontaktade Camilla Henemark, och tillsammans arrangerade vi modelltävlingen 1989-års zoo-modell.

En man och tre barn senare bestämde jag mig för att utbilda mig till ma/no-lärare åk 4-9. En oerhört rolig och lärorik utbildning, men någon lärare blev jag aldrig. Jag är och förblir en fotograf.

Under 15 års tid jobbade jag bland annat som vimmelfotograf på kändisfester. De senaste fem åren har jag tillsammans med Sveriges mest framgångsrika enskilda festfixare, Johan Carlén, arrangerat 15 egna kändisfester.

Det låter lätt. Ibland är det det också. Ibland är det motigt och svårt. Det som drivit mig är nyfikenheten. Jag har aldrig satt upp något mål i sig, utan jag har sett resan som målet. Trots misslyckanden då och då så har det inte avskräckt mig från att fortsätta. Det som skrämt mig mest är att leva med vetskapen om att jag aldrig vågat prova.

För mig är livet en resa. En resa vi delar tillsammans med andra. Mitt mål är att hinna se och uppleva så mycket som möjligt.

 / fotograf Marie-Therese Karlberg.

Shay Photo